Jeta Osh Qef
Home

Cilat janë tiparet e femrave që ju “turbullojnë” mendjen meshkujve
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 12/07/2018 20:54

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Nëse pyesni një burrë, çfarë është gjëja e parë që i tërheq vëmendjen kur vjen puna te paraqitja e një femre, ka gjasa që përgjigjet e tij të jenë diku rreth gjinjëve, formave apo buzëqeshjeve. Në fakt, zakoni i të menduarit se gjinjtë e mëdhenj kanë prioritet është vetëm një stereotip, janë pjesë të tjera të pamjes femërore që tërheqin seksin e kundërt dhe ky fakt është vërtetuar nga shumë studiues. Përveç kësaj, kjo tërheqje nuk vjen nga një perceptim sipërfaqësor i thjeshtë, por nga procese të thella biologjike.

Nga studimet e bëra janë zgjedhur tiparet më të shumta femërore që përmenden në përgjigjet e gjinisë mashkullore.

Flokë të gjatë

Sipas hulumtimit, meshkujt preferojnë femrat  me flokë të gjatë, të trashë dhe me shkëlqim. Duket se ata e konsiderojnë atë në mënyrë të nënkuptuar një tregues të shëndetit të mirë, energjisë jetësore dhe madje një shenjë pjellore. Gratë e shëndetshme gjithmonë kanë flokë të shndritshme, ndërsa flokët e njerëzve në shëndet të dobët janë të paqëndrueshme.

Pra, ndoshta është më mirë të mendoni dy herë para se të vendosni të shkurtoni flokët.

Një erë të veçantë

Shumica prej nesh e dimë për ‘sinjalet kimike’ të emetuara nga trupat tanë. Por pak prej nesh do të mendonte se ato përdoren nga njerëzit për të përcaktuar partnerin më në përputhje me gjenetikisht.

Studimet kanë treguar se aromat zbulojnë një shumëllojshmëri informacioni rreth një personi, duke përfshirë atë që lidhet me shëndetin e sistemit të tyre imunitar. Prandaj, burrat janë në gjendje të përcaktojnë gratë me sistemin më të mirë imunitar. Të gjitha këto aftësi nevojiten për të riprodhuar pasardhës të shëndetshëm në të ardhmen.

Simetri i fytyrës

Simetri i fytyrës ka një rëndësi të madhe në përcaktimin e atraktivitetit të grave. Mund të llogaritet edhe me ndihmën e disa mashtrimeve. Burrat i kushtojnë vëmendje këtyre kritereve, sepse këto tipare të fytyrës janë një shenjë e gjeneve të mira.

Ngjyra e dhëmbëve

Gjendja e dhëmbëve të grave luan një rol të rëndësishëm për përfaqësuesit e gjinisë mashkullore. Të gjitha, sepse ajo jep një ide të “vlerës së mbetur riprodhuese” pavarësisht nga mosha.

Krahët

Kjo është një nga atributet fizike që ju i keni ose jo. Por është interesante të dimë që meshkujt i pëlqejnë shumë krahët e gjata. Madhësia e vitheve të tyre dhe forma e belit gjithashtu janë mjaft të rëndësishme, së bashku me peshën dhe moshën. Por krahët ndikojnë më shume tek meshkujt se gjatësia e këmbëve.

Zë i lartë

Hulumtimet kanë treguar se meshkujt preferojnë femra më zë të hollë dhe të ulët sepse ato perceptohen si më të reja dhe më femërore dhe tregojnë një nivel të lartë të estrogjenit.  Kur burrat dëgjojnë një grua me zë të lartë, ata me vetëdije imagjinojnë një njeri të madh dhe të fortë.

Shpina

Nuk është sekret se meshkujt pëlqejnë forma të hijshme femërore. Megjithatë, ata pëlqejnë edhe më shume shpinën e lakuar.