Jeta Osh Qef
Home

Si të ndalojmë fryrjen e stomakut në mëngjes?
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: Thu Mar 8

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

aid1413806-v4-728px-Get-Energy-Fast-Step-1-Version-2

Është një ndjesi shumë e rëndë të zgjohesh në mëngjes me stomakun e fryrë. Kjo vjen si pasojë e disa kombinimeve ushqimesh që kemi konsumuar gjatë darkës.

Fryrja e stomakut apo edhe zhurma që të krijojnë zorrët nuk është shenjë urie, është thjesht një aktivitet normal tretjeje.

Ushqimet dhe lëngjet që kalojnë nga trakti i zorrëve i nënshtrohen një procesi që quhet peristalsis.

Duhet të keni fillimisht parasysh të mos konsumojmë ushqim pas orës 9 të mbrëmjes para se të flemë gjumë, kjo do të shmangte shumë probleme me stomakun.

Pijet e gazuara është mirë të eliminohen kompletisht po ashtu edhe ushqimet e rënda duke përmendur këtu mishin e kuq.

Qëndrimi në këmbë për disa minuta pas konsumit të darkës ndikon në një gjumë më të qetë.